Протидія кримінально-правовими засобами легалізації (відмиванню) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинюваній з використанням віртуальних активів - Самойлов, Євген Юрійович; Samoilov, E. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Дисертацію присвячено комплексному дослідженню проблематики забезпечення протидії кримінально-правовими засобами вчинюваному з використанням віртуальних активів відмиванню одержаного злочинним шляхом майна. У першому розділі роботи, який складається з трьох підрозділів, висвітлено стан наукової розробки й зарубіжний досвід протидії кримінально-правовими засобами легалізації (відмиванню) майна, одержаного злочинним шляхом, та вплив на неї кримінального тренду використання віртуальних активів в цих практиках.

The dissertation is devoted to a comprehensive study of the issues related to combating, through criminal law measures, the laundering of criminally obtained property committed using virtual assets. The first chapter of the work, which consists of three sections, examines the state of scientific research and international experience in combating the legalization (laundering) of criminally obtained property through criminal law, as well as the impact on this field of the criminal trend of using virtual assets in such practices.
Combating the legalization (laundering) of proceeds of crime committed using virtual assets through criminal law measures
Науковий керівник: Житний Олександр Олександрович, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінально-правових дисциплін
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law; відмивання (легалізація) коштів, одержаних злочинним шляхом; віртуальні активи; кримінально-правова протидія злочинності; кримінальне право; кримінальна відповідальність; закон про кримінальну відповідальність; склад кримінального правопорушення; кримінальні правопорушення у сфері використання інформаційних технологій; «комп’ютерні» кримінальні правопорушення; laundering (legalization) of funds obtained by criminal means; virtual assets; criminal law response to crime; criminal law; criminal liability; criminal liability law; elements of a criminal offense; criminal offenses in the sphere of information technology use; «computer» criminal offenses