Концепт ГОСТЬ в русской языковой картине мира - Педченко, Л.В. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2007)
У статті досліджується лінгвістична репрезентація концепту ГІСТЬ як одного з важливих фрагментів російської мовної картини світу. Для аналізу залучаються не тільки мовні факти, але й етнолінгвістичні дані (фольклорні, етнографічні та інші). The article is dedicated to the concept GUEST as the one of the most important part of the Russian language picture of the world. The writer investigateses not only linguistic facts but also the folklore and ethnographic data.
Keywords: лингвокультурология; языковая картина мира; лексема; гость