Directions of the Development of the Foreign Economic Activity of the Enterprise - Bourogaa, Fathia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
This qualification work examines modern approaches to managing foreign economic activity of enterprises in the context of globalization. The study focuses on identifying key principles, management concepts, and evaluation methods that ensure effective international operations. Special attention is given to the analysis of foreign economic activity of Alpha Pharmaceutical, including its organizational and economic characteristics and performance in international markets. Based on the conducted analysis, practical recommendations for improving foreign economic activity and strengthening competitive positions are proposed. The results of the study have both theoretical and practical significance for enhancing enterprise efficiency in global market conditions.

У кваліфікаційній роботі досліджено сучасні підходи до управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємств в умовах глобалізації. Визначено основні принципи, концепції управління та методи оцінювання ефективності міжнародної діяльності. Особливу увагу приділено аналізу зовнішньоекономічної діяльності підприємства Alpha Pharmaceutical, його організаційно-економічним характеристикам та результатам діяльності на міжнародних ринках. На основі проведеного аналізу розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення зовнішньоекономічної діяльності та підвищення конкурентоспроможності підприємства. Отримані результати мають теоретичне та практичне значення для підвищення ефективності діяльності підприємств в умовах глобального ринку.
Напрями розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємства
Керівник роботи: Наталя Юріївна Єршова, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут "Каразинська школа бізнесу"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; foreign economic activity; зовнішньоекономічна діяльність; підприємства; enterprises; менеджмент; management