Брендинг як інструмент розвитку малого бізнесу - Сердюкова, Дар’я Олександрівна; Serdyukova, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Узагальнено теоретичні основи брендингу та його значення для стратегічного розвитку компанії. Систематизовано підходи до процесу брендування підприємства; вивчено вплив бренду на поведінку споживачів. Узагальнено нові тенденції розвитку в процесі брендування, зокрема у ресторанному бізнесі. Визначено існуючу бренд-стратегію кафе JoJo, її ключові елементи та особливості. Оцінено сприйняття бренду клієнтами, визначити його впізнаваність. Розроблено практичні рекомендації щодо посилення бренду кафе JoJo та збереження його ідентичності при розширенні бізнесу.

The theoretical foundations of branding and its importance for the strategic development of the company have been summarized. Approaches to the branding process of the enterprise have been systematized. The influence of the brand on consumer behavior has been examined. New trends in the branding process have been summarized, in particular in the restaurant business;the existing brand strategy of the JoJo cafe, its key elements and features have been determined. Customer perception of the brand has been assessed, including its recognizability. Practical recommendations have been developed to strengthen the JoJo brand and preserve its identity during business expansion.
Branding as a Tool for Small Business Development
Керівник: Крамаренко Анна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; теоретичні основи брендингу; брендинг; брендування підприємства; theoretical foundations of branding; company branding; branding