Серія «Джерелознавчі зошити»: огляд матеріалів (до 60-річчя кафедри історіографії, джерелознавства та археології) - Куделко, Сергій; Янкул, Олексій (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Огляд присвячений серії видань «Джерелознавчі зошити», яка була започаткована кафедрою історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Загалом видано 10 «Зошитів». Послідовно розкривається тематика цих збірників, а також надаються відомості про авторів (або упорядників) і редколегію видань. Кожен збірник супроводжується науковими коментарями, має вступну статтю та бібліографію, за потреби супроводжується ілюстраціями. В огляді робиться висновок, що за час існування серії з 2002 р., найбільше видань було присвячено спеціальним історичним дисциплінам, і менше — збірникам документів, спогадам та епістолярній спадщині, матеріалам доповідей міжнародного науковопрактичного семінару джерелознавчого спрямування.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects