Сучасні інтеграційні процеси в системі міжнародних економічних відносин : особливості таперспективи розвитку на прикладі АТЕС - Петрова, Ю. І. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено сучасні інтеграційні процеси в системі міжнародних економічних відносин на прикладі Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Проаналізовано особливості функціонування даного інтеграційного об’єднання, його роль у світовій економіці та динаміку економічного розвитку країн-учасниць. Визначено ключові тенденції структурних змін в економіках країн АТЕС, зокрема зростання частки наукоємних галузей. Обґрунтовано перспективи розвитку співробітництва України з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; міжнародна економічна інтеграція; Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС); глобалізація; міжнародні економічні відносини; економічний розвиток