Історія середньовічного Сходу : підручник для студентів класичних університетів - Д’ячков, Сергій Володимирович; Dyachkov, Serhii Volodymyrovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Підручник призначений для використання під час вивчення програмного курсу вищої школи «Історія країн Азії та Африки» та інших сходознавчих дисциплін. У книжці висвітлено основні проблеми розвитку середньовічних цивілізацій держав Сходу. Навчальний матеріал доповнюється витягами з різноманітних письмових джерел, розповідями очевидців, даними археологічних розкопок, а також праць визнаних фахівців. Підручник містить необхідні картографічні й довідково-бібліографічні складові, що дозволяє використовувати видання на різних стадіях навчального процесу. Ця книжка, адресована студентам гуманітарних факультетів класичних та педагогічних університетів, зацікавить також викладачів середньої та вищої школи, старшокласників та всіх, хто захоплюється історією країн Сходу.

A handbook of applications for the development of the program course of the high school “History of Asian and African regions” and other similar disciplines. The book highlights the main problems in the development of the middle civilizations of the powers at once. The initial material is supplemented by drawings from various letter writings, eyewitness reports, data from archaeological excavations, as well as a number of famous fakhivs. The handyman contains the necessary cartographic and pre-production-bibliographic warehouses, which allows for the discovery of data at various stages of the initial process. This book is addressed to students of humanities faculties of classical and pedagogical universities, as well as secondary and high school students, high school students and everyone who is interested in the history of the region at once.
History of the medieval East : a textbook for students of classical universities
Навчальне видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; всесвітня історія; середньовічний схід; середньовіччя; далекосхідні цивілізації; Китай; епоха Юань і Мін; Японія; сьогуни; Корея; великий степ; номади; кочові спільноти; імперія монголів; Золота Орда; середньовічна Індія; середньовічний Індокитай; Іран; держава епохи Сасанідів; араба-ісламська цивілізація; халіфат Оммейядів; Багдадський халіфат Аббасидів; ісламські держави; мусульманський Іран; Середня Азія; єврейська діаспора; країни Халіфату; тюркський світ; держава Тимура і Тимуридів; тюрко-перська держава Сефевідів; держава турків-османів; Кримське ханство; «чорна Африка»; східна Африка; Судан; південна Африка; Новий час