Впровадження штучного інтелекту як напрям управління клієнтоорієнтованістю (на прикладі ПрАТ «Київстар») - Дорошенко, Юрій Вікторович; Doroshenko, Y. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначення викликів і можливостей, які створюють технології штучного інтелекту для розвитку бізнесу. Систематизація теоретичних засад клієнтоорієнтованості як сучасної управлінської концепції. Виділення напрямів використання ШІ у підвищенні ефективності взаємодії з клієнтами. Визначення напрямів трансформації ринку телекомунікацій під впливом впровадження технології штучного інтелекту. Узагальнення практичного досвіду ПрАТ «Київстар» у застосуванні ШІ для управління клієнтськими відносинами. Виокремлення шляхів вдосконалення використанням інструментів ШІ для збільшення клієнтоорієнтованості ПрАТ «Київстар».

Identifying the challenges and opportunities that AI technologies create for business development. Systematizing the theoretical foundations of customer orientation as a modern managerial concept. Highlighting the directions for applying AI to improve the efficiency of customer interaction. Determining the transformation trends in the telecommunications market under the influence of AI technology implementation. Summarizing PJSC "Kyivstar’s" practical experience in applying AI to manage customer relationships. Identifying ways to improve the use of AI tools to enhance customer orientation at PJSC "Kyivstar".
Implementation of Artificial Intelligence as a Direction for Managing Customer Orientation (on the Example of PJSC 'Kyivstar')
Керівник: Коломієць Ганна Миколаївна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; впровадження штучного інтелекту; управління клієнтоорієнтованістю; ринок телекомунікацій; ПрАТ «Київстар»; artificial intelligence implementation; telecommunications market; customer orientation management; PJSC "Kyivstar"