Участь Китаю в міжнародній торгівлі: сучасний стан та перспективи - Хан, Руі (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Економіка Китаю є експортно- орієнтованою, з високим рівнем диверсифікації. Останні десятиліття характеризуються зростанням ролі Китаю у світовій торгівлі, що стало можливим за рахунок реалізації економічних реформ, залученню іноземних інвестицій у розвиток інфраструктури та технологій. Роль Китаю у світовій торгівлі почала різко зростати після вступу до Світової організації торгівлі (СОТ) у 2001 році. Мета роботи – на основі аналізу методології дослідження та статистики міжнародної торгівлі визначити сучасний стан, особливості та перспективи участі Китаю у міжнародній торгівлі. Об’єкт та предмет дослідження. Об’єктом виступає міжнародна торгівля. Предметом дослідження є сучасний стан, особливості та перспективи участі Китаю у міжнародній торгівлі.
Науковий керівник: Шуба Олена Артурівна, доцент кафедри міжнародної економіки та світового господарства, кандидат географічних наук
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; міжнародна торгівля; товарна та географічна структура експорту Китаю; товарна та географічна структура імпорту Китаю; зовнішньоторговельні відносини України та Китаю; особливості торговельної політики Китаю