SEO-оптимізація як складова інтернет-маркетингу підприємства - Блажко, Аліна Сергіївна; Blazhko, A. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретико-практичних аспектів SEO-оптимізації як ключового інструменту інтернет-маркетингу підприємства. Розкрито сутність та особливості інтернет-маркетингу, визначено роль SEO у формуванні конкурентних переваг та підвищенні видимості вебресурсів у пошукових системах. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку SEO, інноваційні технології та підходи, їх інтеграцію з іншими каналами цифрового маркетингу. Надано організаційно-економічну характеристику ТОВ «ВАДАРТ ГРУП» та оцінено ефективність його поточної SEO-стратегії, визначено проблеми та чинники, що стримують результативність оптимізації. Розроблено рекомендації та стратегію SEO-оптимізації, спрямовану на підвищення видимості бренду, залучення цільової аудиторії та підвищення конкурентоспроможності підприємства. Результати дослідження можуть бути застосовані у практичній діяльності підприємств для підвищення ефективності інтернет-маркетингу та цифрової присутності.

The master's thesis is devoted to the study of theoretical and practical aspects of SEO optimization as a key tool of enterprise Internet marketing. The essence and features of Internet marketing are revealed, the role of SEO in forming competitive advantages and increasing the visibility of web resources in search engines is defined. Modern trends in SEO development, innovative technologies and approaches, and their integration with other digital marketing channels are analyzed. The organizational and economic characteristics of LLC «VADART GROUP» are provided, the effectiveness of its current SEO strategy is evaluated, and the problems and factors limiting optimization efficiency are identified. Recommendations and an SEO optimization strategy have been developed to increase brand visibility, engage the target audience, and enhance the enterprise's competitiveness. The research results can be applied in practical enterprise activities to improve Internet marketing effectiveness and digital presence.
SEO-optimization as a component of enterprise Internet marketing
Керівник: Костін Юрій Дмитрович, доктор економічних наук, професор, професор кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SEO-оптимізація; інтернет-маркетинг; видимість вебресурсу; цифрові комунікації; конкурентні переваги; SEO optimization; Internet marketing; web resource visibility; digital communications; competitive advantages