Продакт-плейсмент як засіб рекламної комунікації - Трачук, Ольга Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена аналізу такого засобу рекламної комунікації, як продакт-плейсмент в сучасному вітчизняному медіапросторі. Актуальність роботи зумовлена суттєвим зростанням популярності засобу, зокрема і в Україні, та посиленні його впливу на свідомість масової аудиторії. Проведений аналіз дозволив розробити рекомендації щодо підвищення ефективності вітчизняного продакт-плейсменту із врахуванням успішного закордонного досвіду.

The thesis is dedicated to the analysis of such an advertising communication tool as product placement in the modern domestic media space. The relevance of the work is driven by the significant increase in the popularity of this tool, particularly in Ukraine, and its growing influence on the consciousness of the mass audience. The conducted analysis allowed for the development of recommendations to increase the effectiveness of domestic product placement, taking into account successful foreign experience.
Керівник: Болотова Вікторія Олександрівна, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; продакт-плейсмент; прихована реклама; засоби рекламної комунікації; кінематограф; медіапростір; product placement; hidden advertising; means of advertising communication; cinema; media space