Політична спадщина Стефана Стамболова у партійній системі Болгарії (1895–1920) - Миколенко, Д.В. (My University, 2015)
У статті розкривається вплив політики видатного болгарського державника, регента і прем’єр-міністра Болгарії Стефана Стамболова на функціонування партійної системи країни наприкінці ХІХ й упродовж перших двох десятиліть ХХ ст. До спадщини цієї постаті автор відносить специфічну диференціацію правоцентристських політичних сил, формування організацій вождистського типу, а також діяльність Народно-ліберальної «стамболовістської» партії, яка протягом тривалого часу займала одне із провідних місць у внутрішньому житті країни.
The article deals with the influence of politics prominent Bulgarian statesman, regent and Bulgarian Prime Minister Stephen Stambolov on the functioning of the party system in the country in the late ХІХ and the first two decades of the ХХ century. To this figure heritage author includes specific differentiation-right political forces forming organizations specific type and activity of the liberal People's «stambolovists» party, which for a long time had one of the leading places in the inner life.
Keywords: народно-ліберальна партія; «стамболовісти»; багатопартійність; вождізм