Система обслуговування населення: місце у соціогеосистемі, структура, функції, особливості - Нємець, Л.М.; Корнус, А.О.; Корнус, О.Г.; Nemets, L.; Kornus, A.; Kornus, O. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
У статті розглянуто місце системи обслуговування населення у соціогеосистемі; досліджено структуру, функції, завдання та особливості системи обслуговування; проаналізовано існуючі наукові підходи до класифікації системи обслуговування та подано власну структуру системи обслуговування з позицій якої запропоновано її розглядати; вивчено та встановлено розбіжності у таких поняттях як «соціальна сфера», «невиробнича сфера», «сфера послуг», «сфера обслуговування» та «соціальна інфраструктура». The article the place of the service system for the population is considered in sociogeosystem; a structure, functions, tasks and features of the service system, is investigational; the existent scientific going is analysed near classification of the service system is given classification service system from positions of which it is suggested to examine the service system; considered and set distinctions in such the concepts as «social sphere», «unproductive sphere», «sphere of services», «service sphere», «social infrastructure».
Service system for population: place in sociogeosystem, structure, functions, features
Keywords: соціогеосистема; система обслуговування населення; соціальна сфера, невиробнича сфера; сфера послуг; сфера обслуговування; соціальна інфраструктура; sociogeosystem; system of maintenance of population; social sphere; unproductive sphere; sphere of services; service sphere; social infrastructure