Флорентійська унія як спроба об'єднання християнства - Тригуб, Кирило Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена Флорентійській унії та являє собою спробу всеобічного аналізу проблематики питання об’єдняння християнства, політичного єдинства християнського світу, а також аналізу подій, що відбувалися до і після Ферраро-Флорентійського Собору. Особлива увага приділена хронологічним подіям перед Собором, і на самому Соборі. Основною метою дослідження є вивчення подій, що спонукали християнський світ до унії, і що цей світ розділяли.

The work is dedicated to the Florentine Union and is an attempt to comprehensively analyze the issue of the unification of Christianity, the political unity of the Christian world, as well as an analysis of the events that took place before and after the Ferraro-Florentine Council. Special attention is paid to the chronological events before the cathedral, and at the cathedral itself. The main purpose of the study is to study the events that led the Christian world to union, and that this world was divided.
The union of Florence as an attempt to unify christianity
Керівник: Сорочан Сергій Борисович, доктор історичних наук, професор кафедри історії стародавнього світу та середніх віків
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology::History of religion; Другий Ліонський собор; Київська митрополія; Ферраро-Флорентійський собор; Східна церква; Флорентійська унія; християнство; Second Council of Lyon; Kiev Metropolis; Ferraro-Florence Cathedral; Eastern Church; Florence Union; christianity