Стратегічне управління прибутком підприємства в умовах ринкового середовища - Казимирчук, Данило Олександрович; Kazymyrchuk, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена теоретичним та практичним засадам стратегічного управління прибутком підприємства в умовах ринкового середовища. Досліджено економічну сутність та класифікаційні види прибутку. Визначено основні принципи управління прибутком підприємства в умовах ринкового середовища. Розглянуто методичні підходи до стратегічного аналізу формування та використання прибутку підприємства. Охарактеризовано організаційно-управлінську структуру підприємства ТОВ «ХАРКІВХОЛОДМАШ» та його діяльності. Досліджено особливості організації стратегічного управління прибутком підприємства. Здійснено аналіз прибутку та показників рентабельності підприємства ТОВ «ХАРКІВХОЛОДМАШ». Спрогнозовано прибуток ТОВ «ХАРКІВХОЛОДМАШ» та надано рекомендації щодо підвищення прибутковості. Надано рекомендації щодо вдосконалення методичних підходів до стратегічного аналізу прибуткоутворення та виявлення резервів зростання чистого прибутку підприємства. Надано пропозиції щодо удосконалення аналітичного забезпечення управління прибутком підприємства. Результати розробок можуть бути застосовані у практичній діяльності підприємств.

The master's qualification work is devoted to the theoretical and practical principles of strategic management of enterprise profit in a market environment. The economic essence and classification types of profit are studied. The main principles of enterprise profit management in a market environment are determined. Methodological approaches to the strategic analysis of the formation and use of enterprise profit are considered. The organizational and managerial structure of the enterprise LLC «KHARKIVKHOLODMASH» and its activities are characterized. The features of the organization of strategic management of enterprise profit are studied. The analysis of profit and profitability indicators of the enterprise LLC «KHARKIVKHOLODMASH» is carried out. The profit of LLC KHARKIVKHOLODMASH» is forecasted and recommendations are given for increasing profitability. Recommendations are given for improving methodological approaches to the strategic analysis of profit formation and identifying reserves for growth of the enterprise's net profit. Proposals are given for improving the analytical support of enterprise profit management. The results of the developments can be applied in the practical activities of enterprises.
Strategic management of enterprise profits in a market environment
Керівник: Порсюрова Ірина Петрівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; прибуток; збиток; фінансовий результат; управління прибутком; стратегічний аналіз; аналітичне забезпечення управління прибутком; profit; loss; financial result; profit management; strategic analysis; analytical support for profit management