Тінь Візантії над Грецькою Європою - Мельник, Микола Миколайович (Харьков : Майдан, 2019)
Рецензія на книгу «Візантійщина»: візантійський цивілізаційний спадок у Центрально-Східній Європі / За ред. А. Домановського, О. Файди; уклад. М. Домановська. - Харків: Майдан, 2018. - 332 с.
Keywords: «Візантійщина»: візантійський цивілізаційний спадок у Центрально-Східній Європі; рецензія на книгу; “візантинізм” як історикокультурна категорія; метакультурний феномен; катехон; культурний вплив Константинополя; політичний вплив Константинополя; румунська історіографія; антимодернізаційна мілітаристська ідеологія; візантійський цивілізаційний спадок; білоруська історіографія; києворуський феномен “страстотерпства”; богословські питання творчості Кобзаря; російська візантиністка; візантійська антропологія; автокефалія Східних церков