Розвиток маркетингового персоналу в умовах VUCA світу - Скорбач, Вадим Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти розвитку маркетингового персоналу в умовах VUCA-світу, проаналізовано вплив нестабільного середовища на маркетингові команди, вивчено діяльність ТОВ «БК «НОВО-БУД» і обґрунтовано рекомендації щодо удосконалення управління персоналом. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – впровадження запропонованих заходів сприятиме підвищенню ефективності маркетингових команд, адаптації до викликів VUCA-світу та розвитку нових компетенцій для забезпечення конкурентоспроможності підприємства. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – впровадження запропонованих рекомендацій сприятиме підвищенню ефективності маркетингового персоналу, забезпеченню конкурентоспроможності підприємства та кращій адаптації до умов VUCA-світу для успішної реалізації стратегій і збереження лідерських позицій.
Керівник: Шуміло О. С., професор, доктор економічних наук, кафедра маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; маркетинговий персонал; VUCA-світ; компетенції; цифровізація; інструменти підвищення кваліфікації