Цифрова диктатура чи цифрова демократія: виклики, загрози, шляхи пошуку цифрового балансу у державі - Алієв, Руслан Рустамович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Дослідження цифровізації економік та політичних систем займає науковців та практиків останнім часом все частіше. Цифровізація щільно увійшла у всі сфери життя людини. Розвиток цифрових технологій не на хвилину не припиняється. У життя людства увірвався гучно на початку 2023 року штучний інтелект у вигляді декількох застосунків, тобто людина вже на побутовому рівні може активно використовувати не тільки цифрові технології, а й штучний інтелект. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є теоретико-практичне переосмислення та наукові розробки щодо пошуку шляхів вибудовування цифрового балансу при побудові цифрової держави з певною релевантною моделлю державного цифрового устрою, будь то цифрова демократія чи будь-то цифрова диктатура. Об’єктом дослідження є досвід застосування цифрової диктатури чи цифрової демократії. Предметом дослідження є пошук цифрового балансу у державі в сучасному світі.
Керівник наукової роботи: Прокопенко Валерія Юріївна, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; цифрова диктатура; цифрова демократія; зарубіжний досвід застосування цифрової демократії та цифрової диктатури