Improving the System of Development of Managerial Competencies of Enterprise Managers - Feng, Gao (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
This thesis explores the theoretical and methodological foundations of managerial competence development in the context of management professionalization under modern unstable conditions. The study aims to substantiate and develop practical recommendations for improving the system of managerial competence development at “Kernel-Trade” LLC. The research analyzes the structure and assessment methods of managerial competence, evaluates the competence level of enterprise managers, and identifies factors influencing their professional development. Special attention is given to professional mobility, latent development factors, and the application of spiral dynamics concepts. The results contribute to enhancing managerial effectiveness and strengthening the competitive advantages of the enterprise.

У роботі досліджено теоретико-методичні засади розвитку управлінських компетентностей керівників в умовах професіоналізації менеджменту та нестабільного зовнішнього середовища. Метою є обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо вдосконалення системи розвитку управлінських компетентностей на прикладі ТОВ «Kernel-Trade». У дослідженні розкрито сутність і структуру управлінської компетентності, здійснено її оцінку, визначено чинники професійного розвитку та рівень професійної мобільності менеджерів. Запропоновано методичні підходи до розвитку компетентностей і використання концепції спіральної динаміки. Результати спрямовані на підвищення ефективності управління та конкурентоспроможності підприємства.
Удосконалення системи розвитку управлінських компетентностей керівників підприємства
Керівник роботи: Прус Юлія Ігорівна, професор філософії, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут "Каразинська школа бізнесу"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; management professionalization; професіоналізація управління; management personnel; менеджмент персоналу; управління персоналом; managers; менеджери; managerial competence; управлінська компетентність