Українське питання на Нюрнберзькому процесі - Ковальов, Ростислав Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
В представленій роботі охоплена проблема України на судовом процесі над верхівкою влади Третього Рейху, її доля та участь в планах Німеччини. Метою даного дослідження є систематизація й узагальнення відомостей щодо українського питання на Нюрнберзькому процесі. В процесі вивчення застосовувалися аналітичний, проблемно-хронологічний та порівняльно- історичний методи дослідження. Було здійснене системне загальнотеоретичне осмислення процесів становлення і розвитку історичних явищ. Як висновок в роботі представлені факти участі обговорення українського питання на судовому процесі в місті Нюрнберг.

The presented work covers the problem of Ukraine at the trial over the top of the Third Reich, its fate and participation in Germany's plans. The purpose of this study is to systematize and generalize information about the Ukrainian issue at the Nuremberg Trials. Analytical, problem-chronological and comparative-historical research methods were used in the study process. A systematic, general theoretical understanding of the processes of formation and development of historical phenomena was carried out. As a conclusion, the paper presents the facts of participation in the discussion of the Ukrainian issue at the trial in the city of Nuremberg.
Керівник: Майстренко Владислав Сергійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; LAW/JURISPRUDENCE; Нюрнберзький процес; Нюрнберзький трибунал та Україна; дивізія «Галичина»; Nuremberg trials; Nuremberg Tribunal and Ukraine; division "Galicia"