Проблематика поняття емансипації та сучасний західний фемінізм - Кучерова, Євгенія Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є аналіз сучасного розуміння проблематики поняття емансипації у різних аспектах суспільного життя, а також розвиток сучасного західного фемінізму, основні проблеми під впливом нових технологій в світі.

The aim of the study is to analyse the current understanding of the concept of emancipation in various aspects of social life, as well as the development of modern Western feminism, and the main problems under the influence of new technologies in the world.
Керівник : Ільїн Ілля Вікторович, кандидат філософських наук, старший викладач. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й.Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; емансипація; фемінізм; рівність; свобода; дискримінація; права жінок; ЛГБТК; гендерна нерівність; emancipation; feminism; equality; freedom; discrimination; women's rights; LGBTQ; gender inequality