Особливості передачі англомовних запозичень в українській онлайн-журналістиці» (на прикладі матеріалів таких видань як Vogue UA, NV, the Village тощо) - Чернушенко, Aлica Boлoдимиpiвнa; Chernushenko, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою дослідження є виявлення особливостей передачі англомовних запозичень у сучасній українській онлайн-журналістиці та аналіз процесів їхньої адаптації й функціонування в мовному просторі медіа. … Наукова новизна дослідження полягає у системному описі способів перекладу та адаптації англіцизмів у сучасних медійних текстах, що охоплюють різні тематичні сфери, зокрема бізнес, технології, культуру, моду, соціальні мережі та рекламу.
Peculiarities of rendering English borrowings in Ukrainian online mass media (based on Vogue UA, NV, the Village, etc.)
Керівник роботи: Ковальчук Наталя Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша факультету іноземних мов
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; адаптація; англомовні запозичення; інтеграція; онлайн-журналістика; перекладацькі стратегії; adaptation; English loanwords; integration; online journalism; translation strategies