Digital transformation of the sphere of social services - Zeng, Hongming; Цзен Хунмін (Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv national university, 2024)
The selection of this thesis research topic is rooted in the recognition of the increasing importance of leveraging digital tools to meet the complex and dynamic needs of society. As society becomes increasingly digitalized, it has become imperative to understand how social services can adapt and grow in this new digital environment. This paper provides an extensive exploration of current digital initiatives in the social services sector. It analyzes the integration of technologies such as artificial intelligence, big data analytics, and online platforms in areas such as welfare distribution, community support programs, and health care services. Through a comprehensive literature review, case studies of pioneering social service organizations, and surveys of service providers and recipients, the study reveals key trends and challenges. Theoretical insights gained from this study suggest that digital transformation can improve the efficiency and effectiveness of social service delivery. For example, by using data analytics, social service providers can better target their resources and interventions. However, practical barriers also emerge, such as the need for significant investments in technological infrastructure and the potential exclusion of vulnerable groups who lack digital access.

Вибір теми кваліфікаційного дослідження ґрунтується на визнанні зростаючої важливості використання цифрових інструментів для задоволення складних і динамічних потреб суспільства. Оскільки суспільство стає все більш цифровим, розуміння того, як соціальні послуги адаптуються та розвиваються в цьому новому цифровому середовищі, стає обов’язковим. Ця робота містить широке дослідження поточних цифрових ініціатив у секторі соціальних послуг. Вона аналізує інтеграцію таких технологій, як штучний інтелект, аналітика великих даних та онлайн-платформи в таких сферах, як розподіл вигод, програми підтримки громади та медичні послуги. Завдяки всебічному огляду літератури, тематичним дослідженням новаторських організацій, що надають соціальні послуги, і опитуванням постачальників і отримувачів послуг, дослідження виявляє ключові тенденції та проблеми. Теоретичні висновки, отримані в результаті цього дослідження, свідчать про те, що цифрова трансформація може підвищити ефективність і результативність надання соціальних послуг. Наприклад, використовуючи аналітику даних, постачальники соціальних послуг можуть краще орієнтувати свої ресурси та втручання. Однак також виникають практичні бар’єри, такі як необхідність значних інвестицій у технологічну інфраструктуру та потенційне відторгнення вразливих груп, які не мають цифрового доступу.
Цифрова трансформація сфери соціальних послуг
Scientific supervisor: Загорська Дар'я Михайлівна, кандидат економічних наук, кафедра фінансів, банківської справи та страхування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; digital transformation; цифрова трансформація; social services; соціальні служби; technology integration; інтеграція технологій; service efficiency; ефективність обслуговування; digital divide; цифровий розрив