Інвестиційна привабливість України: суспільно-географічні аспекти - Трухачова, Юлія Владиславівна; Trukhacheva, Yulia (My University, 2025)
Метою дослідження є виявити динамічні і регіональні аспекти формування інвестиційної привабливості України та розробити рекомендації щодо її підвищення. Аналіз динаміки інвестиційної привабливості України показав її нестабільний характер та залежність від політичних та економічних криз. Спостерігається значна регіональна диференціація інвестиційної привабливості в Україні. Позиції України у міжнародних рейтингах інвестиційного клімату залишаються низькими. Вирішення проблем несприятливого інвестиційного клімату та підвищення інвестиційної привабливості України неможливе без впровадження продуманої та ефективної державної інвестиційної політики. Повномасштабна війна створює серйозні виклики, але водночас може стати каталізатором для проведення необхідних реформ. Підвищення інвестиційної привабливості України потребує комплексного підходу, що охоплює всі сфери суспільного життя. Особливо важливим є врахування регіональних особливостей та розробка диференційованих стратегій розвитку для різних типів територій. Реалізація запропонованих рекомендацій дозволить Україні покращити свої позиції у міжнародних рейтингах інвестиційного клімату, залучити більші обсяги іноземних інвестицій та забезпечити сталий економічний розвиток в післявоєнний період.
Investment attractiveness of Ukraine: social and geographical aspects
Науковий керівник : Гусєва Наталія Володимирівна, кандидат географічних наук, доцент кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Human geography, economic geography; інвестиційна привабливість; суспільна географія; інвестиційна привабливість України; інвестиційна діяльність; суспільно-географічні аспекти; investment attractiveness; social geography; investment attractiveness of Ukraine; investment activity; social and geographical aspects