Теорія голосування: процедури, критерії, парадокси - Авксентьєв, А.О (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Дослідження містить порівняльний аналіз деяких процедур голосування у їхньому співвідношенні до раціональних «критеріїв справедливості»і. Розглядаються „парадокси” теорії голосування, а також специфічні особливості кожної моделі. Актуальність теми пов’язана з необхідністю визначення оптимальної процедури для проведення виборів різних рівнів в Україні, яка б найвищою мірою забезпечувала справедливе представництво інтересів виборців.
ТЕОРИЯ ГОЛОСВАНИЯ: ПРОЦЕДУРЫ, КРИТЕРИИ, ПАРАДОКСЫ
THE THEORY OF VOTING: PROCEDURES, CRITERIA, PARADOXES
Keywords: колективні рішення; процедуры голосования; linear order preferences