Аграрна політика радянської влади в перші післявоєнні роки та її вплив на стан сільського господарства Харківщини - Лупіка, Т. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2010)
Стаття присвячена дослідженню основних особливостей аграрної політики радянської влади в післявоєнний період та її вплив на стан сільського господарства Харківщини. Зроблено висновок, що аграрна політика, впроваджена тоталітарним сталінським режимом в післявоєнний час, мала згубний характер на стан сільського господарства як країни в цілому, так і Харківського регіону зокрема, і стала основою голодомору 1946–1947 рр.
Лупіка Тетяна - аспірантка історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: аграрна політика; сільське господарство; політика хлібозаготівель; голодомор; тоталітарний режим