Аналіз складових показників конкурентоспроможності Кіровоградської області - Ковач, О.Д. (My University, 2014)
Показник конкурентоспроможності є одним із базових показників для аналізу рівня соціального розвитку та розвитку економіки регіону, визначення його проблем та перспектив, вироблення стратегій, які б сприяли формуванню здорової конкуренції, яка, в свою чергу, є однією із рушійних сил у розвитку економіки держави. Аналіз та порівняння показника конкурентоспроможності Кіровоградської області з середніми показниками по Україні, на нашу думку, є важливим для розуміння диспропорцій розвитку регіонів України, оскільки Кіровоградська область зайняла в 2013 році останнє місце серед всіх областей України за цим показником. Зважаючи на те, що середній показник конкурентоспроможності по Україні перевищили лише 9 із 27 регіонів України, можна зробити висновок, що існує суттєвий дисбаланс у розвитку регіонів країни.
Регіон - 2014: суспільно-географічні аспекти: матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих науковців (м. Харків, 3 – 4 квітня 2014 р. / Гол. ред. колегії Л.М. Нємець. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2014.
Keywords: конкурентоспроможність; інфраструктура; освіта