Освіта за підтримки корпорацій в умовах електронних технологій навчання - Хижняк, Л.М.; Хижняк, К.В. (My University, 2016)
Cтаття присвячена визначенню характерних рис корпоративної освіти в умовах електронних технологій навчання, з’ясуванню особливостей корпоративних систем освіти. Показано, що партнерство основних гравців на ринку освітніх послуг і ринку праці знаходить своє реальне втілення в корпоративних системах освіти. Корпоративну освіту розглянуто як систему неперервної додаткової професійної освіти всередині організації (підприємства, установи) або поза нею на її замовлення. До особливостей корпоративних систем освіти зараховано такі: 1) це освіта для дорослих, що вимагає врахування специфіки навчання дорослих, які мають, як правило, чітко визначену прагматичну професійну мотивацію й дефіцит часу; 2) це форма освіти, яка має специфічну цільову аудиторію – персонал корпорації, галузі; 3) це освіта, яка нерозривно пов’язана з концепцією розвитку персоналу; 4) це освіта, що ставить за мету цілі бізнесу, який робить ставку на використання інтелектуального ресурсу. Корпоративна освіта покликана забезпечити як кар’єрне просування персоналу, так і конкурентні переваги організації. Запропоновано ромежовувати поняття “організація, що навчає” та “організація, що навчається”. Інвестуючи в персонал, організація сама навчається, має можливість перейти на новий рівень свого розвитку завдяки інтелектуальному потенціалу більш навченого персоналу.
Keywords: корпоративна освіта; комунікації в освіті; електронні технології навчання; вища освіта; освіта для дорослих; персонал організації