Організація системи фінансового контролінгу на підприємстві - Золотарьов, Георгій Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні, методичні та практичні аспекти організації системи фінансового контролінгу на підприємстві. Розкрито сутність фінансового контролінгу як інструменту інформаційного забезпечення управлінських рішень та підвищення фінансової стійкості підприємства. Проаналізовано сучасні підходи до його впровадження, а також роль у системі управління ризиками та досягненні фінансових результатів. Проведено оцінку фінансового стану ПП «Екіпаж» і визначено основні проблеми функціонування існуючої системи контролінгу. Запропоновано комплекс заходів щодо її удосконалення, включаючи інтеграцію інструментів оцінки ризиків та адаптацію зарубіжного досвіду. Отримані результати мають практичне значення для підвищення ефективності управління підприємством.
Керівник: Розіт Тетяна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; фінансовий контролінг; управління підприємством; фінансові ризики; система контролінгу; фінансова стійкість