Соціальний контекст підготовки здобувача вченого ступеня у вищій школі України й США ( кейс-стаді) - Півнева, Л.М.; Pivneva, L. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2012)
Розглядається вплив нових умов модернізації життя на трансформацію соціального портрету майбутнього вченого в системі вищої школи України та США. Виокремлюються деякі найважливіші особливості підготовки здобувача вченого ступеня з суспільних і гуманітарних наук як результат традицій вищої школи. Загальне та особливе у підготовці здобувача вченого ступеня підтверджується даними кейс-стаді за матеріалами американського та українського університетів. The article deals with the influence of new conditions of life modernization in society on transformation of social portrait of a future scientist in higher education system of Ukraine and the USA. Some important peculiarities in preparation of seekers of scientific degree in social sciences and humanities as the result of higher education traditions are singled out. General and specific in preparation of a scientific degree-seeker is confirmed by data of case study of American and Ukrainian Universities.
Social context in seeker of scientific degree preparation in Ukraine and the Usa (case- study)
Keywords: наукова соціалізації молодих наукових кадрів; міжнародні обміни; глобалізація; здобувач вченого ступеня; scientific socialization of young scientists; seeker of a scientific degree; globalization; international exchanges