Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Використання 2D та 3D-досліджень при діагностиці та лікуванні основних стоматологічних захворювань» - Жуков, Костянтин Вікторович; Герман, Світлана Іванівна; Геранін, Станіслав Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна програма тренінгу з опанування практичних навичок «Використання 2D та 3D-досліджень при діагностиці та лікуванні основних стоматологічних захворювань» складена на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішного застосування їх у повсякденній клінічній практиці. Метою тренінгу є набуття нових, сучасних знань і умінь, необхідних стоматологу при діагностуванні захворювань щелепно-лицьової ділянки знань та практичних навичок з застосування основних методів променевої діагностики. Такі дослідження застосовуються в терапевтичній, хірургічній, ортопетичній стоматології, пародонтології, дитячій стоматології, ортодонтії, а також в щелепно-лицевій хірургії в діагностиці травматичних пошкоджень, запальних захворювань, кіст, пухлин та інших патологічних станів. Методика і техніка рентгенологічного дослідження зубів і щелеп має свої особливості. Найбільш часто в стоматологічній практиці застосовуються наступні рентгенологічні методи: внутрішньоротова рентгенографія, позаротова рентгенографія, оглядова рентгенографія. Наразі також активно практикується комп’ютерна променева конусна томографія. Цей захід дасть слухачам теоретичний та практичний досвід з питань вивчення принципів формування рентгенологічного зображення при внутрішньо-ротовій рентгенографії зубів, особливостей рентгенологічного обстеження окремих груп зубів, рентген-анатомії на панорамній ортопантомограмі, телерадіографії, КПКТ. В програму заходу інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, процесі навчання використовуються реальні клінічні приклади, симулятори, віртуальний пацієнт, лекції, клінічні розбори.
Curriculum for the training on mastering practical skills "Use of 2D and 3D studies in the diagnosis and treatment of major dental diseases"
Keywords: MEDICINE; стоматологія; dentistry; 2D дослідження; 2D research; 3D дослідження; 3D research; лікування стоматологічних захворювань; treatment of dental diseases