Духовно-релігійні пошуки І. Ю. Рєпіна у дзеркалі сучасної біографістики - Вовк, О.І. (Х.: САГА, 2012)
Пропоноване дослідження присвячене проблемі вивчення художньої спадщини І. Ю. Рєпіна крізь призму духовно-релігійної складової його життя із застосуванням психобіографічного підходу. З'ясовано провідні тенденції, що визначають розвиток сучасної української біографістики. Проаналізовано особливості висвітлення біографії І. Ю. Рєпіна у вітчизняній історіографії з другої половини ХІХ до початку ХХІ століття. Досліджено ставлення живописця до Православної релігії та сакрального мистецтва впродовж усього життя. Проведено аналіз масивів епістолярної та живописної спадщини художника із застосуванням психологічного інструментарію.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology::History of religion; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Cultural heritage and cultural production; Рєпін Ілля Юхимович; Репин Илья Ефимович; Repin Ilya; біографія; психобіографія; Куделко С.М.; Основні риси та тенденції розвитку сучасної біографістики; Головні етапи життєвого та творчого шляху І. Ю. Рєпіна: Історико-історіографічний нарис; Духовно-релігійні пошуки І. Ю. Рєпіна: спроба психобіографічного аналізу