Вплив кліматичних змін на економіку та ресурси України - Коровін, Олексій Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В роботі проведений аналіз тенденцій розвитку економіки України, зовнішньоекономічного сектору, агропромислового сектору; проблеми сталого розвитку та забезпечення стійкості до кліматичних змін; зроблений огляд існуючих підходів та обґрунтований вибір методів моделювання впливу кліматичних змін на ефективність агросектору; розроблена+ концептуальна схема дослідження; обґрунтований інформаційний простір дослідження; побудовані моделі залежності урожайності від кліматичних факторів.

In the thesis, an analysis of the development trends of Ukraine's economy, the foreign economic and the agro-industrial sector was conducted; the issues of sustainable development and resilience to climate change were examined; an overview of existing approaches was provided, the choice of modeling methods for assessing the impact of climate change on the efficiency of the agricultural sector was made; a conceptual research framework was developed; the informational basis of the research was developed; models of the dependency of crop yields on climatic factors were build.
Impact of climate change on economic and resources of Ukraine
Керівник: Гур’янова Лідія Семенівна, доктор економічних наук, професор кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; сталий розвиток; кліматичні зміни; агросектор; економіка; продуктивність; моделювання; sustainable development; climate change; economy; agricultural sector; productivity; modeling