Розробка та валідація методики кількісного визначення гідрокортизона ацетату, бензокаїну та бутамбену в препараті в формі мазі методом ВЕРХ - Мельник, Вікторія Миколаївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
За результатами роботи вперше розроблено комплексну методику кількісного визначення трьох активних компонентів у багатокомпонентній мазі. Встановлено оптимальні параметри ВЕРХ для визначення гідрокортизону ацетату, бензокаїну та бутамбену. Проведено валідацію методики, що підтвердила її відповідність сучасним фармацевтичним стандартам. As a result, a comprehensive methodology for the quantitative determination of three active components in a multi-component ointment was developed for the first time. Optimal HPLC parameters for hydrocortisone acetate, benzocaine, and butamben were established. The validation of the method confirmed its compliance with modern pharmaceutical standards.
Науковий керівник – Чудак Денис Михайлович, доктор філософії, ст. викладач.
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; гідрокортизону ацетат; бензокаїн; бутамбен; високоефективно рідинна хроматографія; валідація; комбіновані мазі; контроль якості; hydrocortisone acetate; benzocaine; butamben; high-performance liquid chromatography; validation; combined ointments; quality control