Геологічна будова Завалівського родовища графіту (Кіровоградська область) - Михайлова, Софія Вікторівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У результаті виконання кваліфікаційної роботи було здійснено комплексне дослідження геологічної будови Заваллівського родовища графіту, що розташоване в межах Гайворонського району Кіровоградської області. Територія вивчення охоплює частину правобережжя Південного Бугу. Дослідження показали що територія складена двома поверхами: нижній структурний поверх (кристалічний фундамент) та верхній структурний поверх (осадовий чохол). За допомогою графічного редактора створена карта, розріз та стратиграфічна колонка дочетвертинних утворень які є більш достовірними (відповідають дійсності). Аналіз показав, що родовище графіту цілком розташоване в межах Завалівського метаморфічного комплексу. Аналіз також показав, що графіт сформувався на кордоні крупного блока карбонатних порід з оточуючими силікатними породами. При тому графітова вкрапленісті залягає і в карбонатних, і в силікатних породах не залежно від їх петрогафії.
Керівник: Горяйнов Сергій Володимирович, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри фундаментальної і прикладної геології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Endogenous earth sciences::Mineralogy; метаморфічний комплекс; мігматитовий комплекс; метасоматичний комплекс; графіт