Технології особистісного зростання та навчання : методичні рекомендації до практичних занять для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (денної та заочної форм навчання) спеціальностей 015 «Професійна освіта» (за спеціалізаціями), 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 053 «Психологія», 141 «Електричні станції», 181 «Харчові технології», 182 «Технології легкої промисловості», 241 «Готельно-ресторанна справа» [Електронний ресурс] - Коваленко, Олена Едуардівна; Калініченко, Тетяна Володимирівна; Kovalenko, Olena Eduardivna; Kalinichenko, Tetiana Volodymyrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В методичних рекомендаціях надані пояснення для здобувачів щодо методики підготовки до практичних занять з дисципліни «Технології особистісного зростання та навчання» та щодо завдань, які виконуються в ході цих занять. Практичні заняття спрямовані на практичне застосування здобувачами знань, отриманих в ході вивчення лекційного матеріалу, відпрацювання умінь та накопичення досвіду щодо застосування методик саморозвитку, особистісного зростання, технологій прогнозування цілей у різних сферах життєдіяльності, технологій ефективної організації власної навчальної діяльності.

The methodological recommendations provide explanations for students regarding the methodology of preparation for practical lessons in the discipline "Technologies of Personal Growth and Training " and regarding the tasks that are performed during these lessons. Practical lessons are aimed at the practical application of knowledge gained by students during the study of lecture material, the development of skills, and the accumulation of experience in applying self-development methods, personal growth, goal-setting technologies in various areas of life, and effective organization of one's own study activities.
Technology of personal growth and training : methodical recommendations for practical lessons for students of the first (bachelor's) level of higher education (full-time and part-time forms of study) in the specialties 015 «Professional Education» (by specializations), 073 «Management», 075 «Marketing», 076 «Entrepreneurship, Trade and Stock Exchange Activity», 053 «Psychology», 141 «Electric Stations», 181 «Food Technologies», 182 «Light Industry Technologies», 241 «Hotel and Restaurant Management» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати у локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; особистість; структура особистості; жорсткі та м’які навички; саморозвиток; особистісне зростання; етап саморозвитку; теорії лідерства; потреба; успіх; навчання; ціль; завдання; план; стратегія; дія; таймменеджмент; поглиначі часу; технології; форми; методи; прийоми самостійної роботи; personality; structure of personality; hard and soft skills; self-development; personal growth; stage of self-development; theories of leadership; need; success; learning; goal; objectives; plan; strategies; activities; time-management; time wasters; technologies; forms; methods; techniques of independent work