Підвищення рівня енергетичної безпеки інтегрованої енергетичної системи на основі використання концепції енергетичного хаба - Головко, Єгор Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Останнім часом розвивається комплексний підхід, що розглядає спільний розвиток та функціонування кількох окремих систем (електро- та теплопостачання, електро-, тепло- та газопостачання та ін.) у складі інтегрованих енергетичних систем (ІЕС). При цьому під інтегрованою енергетичною системою розуміється система, що включає сукупність індивідуальних систем енергетики, взаємозалежних за допомогою загальних взаємозалежних режимів функціонування під час виробництва, споживання та транспортування відповідних видів енергії, а також комплексного розвитку цих систем. Внаслідок комплексного використання різних видів енергії підвищується ефективність інтегрованої енергетичної системи. Об'єктом дослідження є процес моделювання інтегрованої енергетичної системи. Предметом дослідження є потоковий метод моделювання енергетичного хаба. Мета роботи: підвищити рівень енергетичної безпеки інтегрованої енергетичної системи на основі використання концепції енергетичного хаба із застосуванням потокового методу.

Recently, a comprehensive approach has been developed that considers the joint development and operation of several separate systems (electricity and heat supply, electricity, heat and gas supply, etc.) as part of integrated energy systems (IES). At the same time, the integrated energy system means a system that includes a set of individual energy systems, interdependent with the help of general interdependent modes of operation during the production, consumption and transportation of the relevant types of energy, as well as the complex development of these systems. As a result of the complex use of various types of energy, the efficiency of the integrated energy system increases. The object of research is the process of modeling the integrated energy system. The subject of the study is the flow method of modeling the energy hub. The purpose of the work: to increase the level of energy security of the integrated energy system based on the use of the energy hub concept using the flow method.
Керівник: Бровко Костянтин Юрійович, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; енергетика; енергоресурси; паливно-енергетичний комплекс; паливопостачальні системи; електропостачання; теплопостачання; ядерна енергетика; energy; energy resources; fuel and energy complex; fuel supply systems; electricity supply; heat supply; nuclear energy