Methodological principles in statistic study of tourist market - Kushchenko, О.I.; Кущенко, Е.И.; Кущенко, О.І. (Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2014)
The article reveals the fundamental principles and essence of market statistics tourism product. A detailed analysis of the problem and the system of basic indicators as a methodology and statistical evaluation and analysis of tourist activities, as well as its competitiveness at different levels. All the indicators are the foundation of the knowledge base needed to make management decisions.
Методологические основы статистического изучения рынка туристского продукта
Методологічні засади статистичного вивчення ринку туристського продукту
В статье раскрыты основополагающие принципы и сущность статистики рынка туристского продукта. Детально рассмотрены задачи и система основных показателей как методология статистической оценки и анализа туристской деятельности, а также ее конкурентоспособности на различных уровнях. Все представленные показатели являются фундаментом информационной базы, необходимой для принятия управленческих решений. У статті розкриті основоположні принципи та сутність статистики ринку туристського продукту. Детально розглянуті задачі та система основних показників як методологія статистичної оцінки і аналізу туристської діяльності, а також її конкурентоспроможності на різних рівнях. Усі представлені показники є фундаментом інформаційної бази, необхідної щодо прийняття управлінських рішень.
Keywords: Quantity; value of a particular quantity; Absolute and relative quantities; Power average and structural quantities; System of statistical indicators; Величина; значення конкретної величини; Абсолютні, відносні величини; Степеневі середні і структурні величини; Система статистичних показників.; Величина; значение конкретной величины; Абсолютные, относительные величины; Степенные средние и структурные величины