Ушаков Дмитро Андрійович, Герой Радянського Союзу - Глибицька, Світлана Борисівна (My University, 2020)
Ушаков Дмитро Андрійович (23.10.1919, с. Архангельське Бєлгородського повіту Харківської губернії (нині – Шебекінський район Бєлгородської області) – 4.11.2011, м. Харків). Герой Радянського Союзу, учасник бойових дій у Другій світовій війні, журналіст за фахом, історик, директор Центральної наукової бібліотеки Харківського державного (нині – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна), почесний доктор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: Друга світова війна; ветерани Другої світової війни; Ушаков Дмитро Андрійович; Харківський університет; історія Харківського університету; Центральна наукова бібліотека; філологічний факультет; Сталінський стипендіат; Герой Радянського союзу; Неклюдово Шебекінського району; Архангельське Бєлгородського повіту Харківської губернії; Чернігівське військово-інженерне училище; Південно-Західний фронт; Воронезький фронт; Курська дуга; Бєлгородсько-Харківська операція; орден Червоного Прапора; 48 окремий інженерно-саперний батальйон; 60-а саперно-інженерна бригада; 7-а гвардійська армія Степного фронту; Степний фронт; 4-а гвардійська армія; «Почесний відмінник ХДУ»; директор Центральної наукової бібліотеки ХДУ; орден Леніна; медаль «Золота Зірка» Героя Радянського Союзу; орден Вітчизняної війни І ст.; орден Суворова ІІІ ст.; орден Богдана Хмельницького І–ІІІ ст.; «Почесний доктор Харківського університету»