Вплив соціальних мереж на вибір туристичних дестинацій - Христоєва, Софія Сергіївна; Khrystoeva, S. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дипломна робота присвячена дослідженню ролі соціальних мереж у формуванні туристичних уподобань та виборі туристичних дестинацій. Розглянуто поведінкові особливості туристів у цифрову епоху та проаналізовано поняття, класифікацію і функціональні можливості соціальних медіа як інструменту впливу на прийняття туристичних рішень. У роботі досліджено сучасні тенденції використання соціальних платформ для просування туристичних напрямків, а також розкрито роль інфлюєнсерів у формуванні туристичних преференцій. Особливу увагу приділено перспективам інтеграції соціальних мереж у розробку ефективних туристичних стратегій.

The thesis explores the impact of social networks on shaping tourist preferences and the selection of travel destinations. Behavioral patterns of tourists in the digital age are examined, and the concept, classification, and functional capabilities of social media as a tool influencing travel decision-making are analyzed. Current trends in the use of social platforms for destination promotion are investigated, and the role of influencers in shaping tourist choices is highlighted. Particular attention is paid to the prospects of integrating social media into the development of effective tourism strategies.
The influence of social networks on the choice of tourist destinations
Керівник: Подлепіна Поліна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; соціальні мережи; туристичні дестинації; соціальні мережі та туризм; просування туристичних напрямків; social networks; tourist preferences; travel destinations