Деякі закономірні риси словотвору ойконімів Львівщини (на матеріалі ойконіма села Конів Старосамбірського району Львівської області) - Удовенко, Л.О. (My University, 2017)
У статті автор досліджує лексико-семантичні, лексико-мотиваційні, структурно-словотвірні особливості ойконіма Конів, вік якого, за переказами мешканців, налічує дев’ятсот років, визначає деякі закономірні риси словотвору ойконімів Львівщини, наводить факти з різних документів, що пояснюють походження цієї географічної назви, виділяючи з них один, який відповідає всім історично-лінгвістичним умовам виникнення ойконіма. В статье автор исследует лексико-семантические, лексико-мотивационные, структурно-образовательные особенности ойконима Конив, возраст которого, по рассказам жителей, насчитывает девятьсот лет. Определяет некоторые закономерные черты словообразования ойконимов Львовщины и приводит факты из различных документов, которые объясняют происхождение этого географического названия, выделяя из них один факт, который соответствует всем историко-лингвистическим условиям возникновения ойконима. The article deals with lexico-semantic, lexico-motivational, structural and educational features of Koniv oikonym whose age is nine hundred years, according to the stories of inhabitants. Some natural lines of oikonym word formation in Lviv region are defined. The author provides facts from various documents that explain the origin of this geographical name, picking out from them the one fact which corresponds to all historical and linguistic conditions of oikonym occurrence.
Keywords: Львівщина; Конів; ойконім; субстантивація; суфікс; формант; Львовщина; Конив; ойконим; субстантивация; суффикс; формант; Lviv region; Koniv; oikonym; substantivation; suffix; formant