Суперництво Росії і США в центральній Азії: причини та наслідки - Єгорова, А.І. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Аналізується вплив Росії та США на центральноазійський регіон. Особлива увага приділяється зіткненню інтересів цих двох великих держав у Центральній Азії. Розглядається участь зовнішньополітичних суб’єктів у внутрішній політиці центрально- азійських держав на прикладі Киргизстану. Зіткнення інтересів відбувалося у питаннях реалізації кольорових революцій, розташування військових баз, приєднання до міжнародних організацій тощо.
СОПЕРНИЧЕСТВО РОССИИ И США В ЦЕНТРАЛЬНОЙ АЗИИ: ПРИЧИНЫ И ПОСЛЕДСТВИЯ
CONTENTION BETWEEN RUSSIA AND USA IN CENTRAL ASIA: REASONS AND AFTERMATHES
Keywords: Центральна Азія; соперничество России и США; Kyrgyzstan