Особливості розвитку командно-ігрових видів спорту, на прикладі футболу у ряді маленьких та середніх міст УРСР - Сидоренко, Володимир Вікторович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У роботі досліджено розвиток футболу як складової фізичної культури і масового спорту в малих і середніх містах України у 1922–1991 рр.. Проаналізовано основні фактори впливу, зокрема економічні, соціокультурні та політичні умови, а також роль державної політики й особистісного чинника. Виявлено спільні та відмінні тенденції розвитку футболу в різних міських середовищах і їхню залежність від загального рівня розвитку міст. Обґрунтовано значення футболу як засобу формування здорового способу життя населення.
Peculiarities of the development of team sports, using the example of football in a number of small and medium-sized cities of the Ukrainian SSR
Керівник: Павлова Ольга Григорівна, кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Social work::Sports research; спорт; футбол; футбольні команди міста Глухів; футбольні команди міста Конотоп; sports; football; football teams of the city of Glukhiv; football teams of the city of Konotop