Трудові ресурси як складова соціально-економічного потенціалу Харківського регіону - Телебєнєва, Є.Ю. (My University, 2014)
В роботі розглянуто загальну структуру економічного потенціалу Харківської області та соціально-економічні чинники впливу на розвиток промисловості. Визначені загальні положення щодо наявності трудових ресурсів по районам Харківської області. Показана динаміка працевлаштування незайнятих трудовою діяльністю громадян у промисловості за період 2002-2012 рр. Представлена картосхема Харківського регіону, яка показує частку зайнятого населення у виробництві і невиробничій сфері у 2012 році. Проаналізована динаміка середньомісячної заробітної плати штатного працівника Харківської області та країни в цілому за 2002-2012 рр. Обґрунтовано висновки щодо актуальності даного питання та подальших досліджень.
Часопис соціально-економічної географії: Міжрегіональний збірник наукових праць. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2014
Keywords: економічний потенціал; соціально-економічні чинники розвитку; трудові ресурси; Харківська область; зайнятість населення; безробіття