Розробка проєкту відкриття глемпінг-готелю в Україні - Мишаченко, Лілія Олександрівна; Myshachenko, L. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розробці бізнес плану для відкриття глемпінг-готелю в Україні. У роботі розглядається концепція глемпінгу, як нового формату туристичного відпочинку, який поєднує комфорт традиційного готелю з природними умовами кемпінгу. Основною метою роботи є створення детального плану відкриття глемпінг-готелю, включаючи аналіз ринку, вибір місця, розробку маркетингової стратегії, фінансове планування та оцінку можливих ризиків. У роботі використані різноманітні методи дослідження, зокрема аналіз літературних джерел, ринкових досліджень, опитування потенційних споживачів, експертні інтерв'ю та фінансове моделювання. Також було проведено SWOT-аналіз для оцінки сильних і слабких сторін проєкту, можливостей та загроз зовнішнього середовища. У результаті дослідження було розроблено детальний бізнес-план для відкриття глемпінг-готелю, який включає рекомендації щодо вибору місця, архітектурного дизайну, маркетингових стратегій та фінансового планування. Визначено основні фактори успіху та ризики, які можуть вплинути на реалізацію проєкту.

The qualification work is devoted to the research and development of a business plan for opening a glamping hotel in Ukraine. The work considers the concept of glamping as a new format of tourist recreation that combines the comfort of a traditional hotel with the natural conditions of camping. The main goal of the work is to create a detailed plan for opening a glamping hotel, including market analysis, location selection, development of a marketing strategy, financial planning and assessment of possible risks. Various research methods are used in the work, including analysis of literary sources, market research, surveys of potential consumers, expert interviews and financial modeling. A SWOT analysis was also conducted to assess the strengths and weaknesses of the project, opportunities and threats of the external environment. As a result of the research, a detailed business plan for opening a glamping hotel was developed, which includes recommendations for site selection, architectural design, marketing strategies and financial planning. The main success factors and risks that may affect the implementation of the project have been identified.
Development of the opening of a glamping hotel in Ukraine
Керівник: Данько Наталя Іванівна, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; глемпінг; еко-туризм; готельний бізнес; туристична індустрія; бізнес-план; маркетинг; фінансове планування; Україна; сталий туризм; glamping; eco-tourism; hotel business; tourism industry; business plan; marketing; financial planning; Ukraine; sustainable tourism