Детермінанти політичного простору та часу у контексті незахідного політичного процесу - Гарник, Л.П.; Garnyk, L. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
У статті подано огляд класичних ісламських уявлень про місце людини та суспільства у політичному розвитку й здійсненні політичної діяльності, які сформувалися у добу класичного Ісламу,через що стає проблематичною їхня інтерпретація у контексті сьогодення. Серед особливостей близькосхідного політичного процесу можна визначити тенденцію поєднання релігійно-символічного та соціально-політичного елементів, що зумовлюють відмінності у трактовці концептів політичного простору та часу. In article is given the observe of Islamic classical views on the place of the person and a society in political development and realization of political activity developed during an epoch of classical Islam that make the impossibility of their interpretation in a present time context. Among features of Near-Eastern political process it is possible to allocate a tendency of connections of religious-symbolical and sociopolitical elements which causes distinctions in interpretations of concept of political space and time.
Determinants of political space and time in the context of non-western political process
Keywords: Іслам; політичний простір та час; нахда; політичні погляди доби класичного Ісламу; Islam; political time and space; Political science; political views of a classical epoch of Islam