Управління інтелектуальним потенціалом закладу професійної освіти (на прикладі ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж») - Голома, Ярослав Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Здійснено системний аналіз теоретичних підходів до визначення сутності та структури інтелектуального потенціалу в контексті освітньої діяльності. Обґрунтовано специфіку процесу формування, використання та розвитку інтелектуального потенціалу в умовах функціонування закладів професійної освіти. Систематизовано та узагальнено методичні підходи до оцінювання рівня інтелектуального потенціалу освітніх організацій. Розроблено модель забезпечення ефективного управління та розвитку інтелектуального потенціалу ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж».

A systematic analysis of theoretical approaches to determining the essence and structure of intellectual potential in the context of educational activity has been carried out. The specifics of the process of formation, use and development of intellectual potential in the conditions of the functioning of vocational education institutions have been substantiated. Methodological approaches to assessing the level of intellectual potential of educational organizations have been systematized and generalized. A model for ensuring effective management and development of intellectual potential of the vocational education institution "Kharkiv Vocational College" has been developed.
Management of the intellectual potential of a vocational education institution (on the example of the VEI "Kharkiv Vocational College")
Керівник роботи: Маркова Влада Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового-інституту “Українська інженерно-педагогічна академія”
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; управління; заклад професійної освіти; освітня організація; intellectual potential; management; vocational education institution; educational organization; інтелектуальний потенціал