Іншомовна підготовка школярів засобами проблемних ситуацій - Голубєв, Євген Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити ефективність застосування проблемних ситуацій у навчанні іншомовного говоріння, спрямованої на розвиток комунікативних та творчих умінь школярів.

Purpose of research: to theoretically substantiate and experimentally verify the effectiveness of using a system of problem situations in teaching foreign language speaking, aimed at developing communicative and creative skills of schoolchildren.
Керівник роботи : Коваленко Олена Едуардівна, д.пед.н., професор
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Pedgogical work; іншомовна підготовка; проблемне навчання; проблемні ситуації; шкільна освіта; комунікативна компетентність; мотивація учнів; критичне мислення; активні методи навчання; іноземна мова; педагогічні технології; foreign language training; problem-based learning; problem situations; school education; communicative competence; student motivation; critical thinking; active learning methods; foreign language; pedagogical technologies