Курортологія : практикум (для здобувачів денної та заочної форми навчання за ОПП «Готельно-ресторанна справа») - Данько, Наталя Іванівна; Парфіненко, Тетяна Олексіївна; Danko, Natalya I.; Parfinenko, Tetyana O. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
Видання містить завдання для практичних робіт, спрямовані на професійне оперування категоріально-понятійним апаратом з основ санаторно-курортної справи, аналіз тенденцій розвитку курортів різних країн, розуміння практичного значення використання природних лікувальних чинників у профілактиці та лікуванні різних захворювань.

The publication contains tasks for practical works aimed at professional operation of the categorical-conceptual apparatus from the basics of sanatorium-resort business, analysis of trends in the development of resorts in different countries, understanding of the practical importance of using natural healing factors in the prevention and treatment of various diseases.
Resortology: practicum (for full-time and part-time students under the "Hotel and Restaurant Business" OPP)
Практикум
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS; курортологія; готельно-ресторанна справа; регіони та області України; інфраструктура лікувально-оздоровчого туризму; класифікація та типи курортів; державне регулювання санаторно-курортної діяльності; різні сегменти споживачів; курорт бальнеологічного профіля; метеочутливість людини; термотерапія; фітотерапія; апітерапія; ароматерапія; курорти України; організація лікування захворювань людини; перша допомога; невідкладні стани; нещасні випадки; SPA-курорт; рекреаційна діяльність; типи курортів; resort science; hotel and restaurant business; regions and regions of Ukraine; medical and health tourism infrastructure; classification and types of resorts; state regulation of sanatorium-resort activities; different consumer segments; balneological profile resort; human weather sensitivity; thermotherapy; phytotherapy; apitherapy; aromatherapy; resorts of Ukraine; organization of treatment of human diseases; first aid; emergencies; accidents; SPA-resort; recreational activities; types of resorts