Професійний розвиток державного службовця - Богінський, Олег Валерійович; Bohinskyi, Oleh Valeriiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні засади та практичні аспекти професійного розвитку державних службовців. Розкрито значення професійного розвитку як ключового чинника ефективності державного управління, визначено його стратегії, методи та переваги. Проаналізовано зарубіжний досвід у сфері професійного становлення державних службовців та можливості його використання в Україні. Окрему увагу приділено сучасному стану професійного розвитку державних службовців в Україні, його нормативно-правовому забезпеченню, тенденціям та факторам впливу. У роботі запропоновано напрями вдосконалення системи професійного розвитку державних службовців, зокрема створення індивідуальних планів розвитку, впровадження програм підвищення кваліфікації та системи оцінювання результатів професійного зростання.
Professional development of a civil servant
Науковий керівник: Кирій Сергій Леонідович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; державний службовець; професійний розвиток; удосконалення системи; нормативно-правове забезпечення; ЗПУА-23